Aardappelkoekje met gerookte zalm (warm) |
|
2 aardappels (± 350 gr, vastkokend) 1 eierdooier 1 eetlepel bloem zout, peper 2 1/2 eetlepel olie 1 schaaltje gerookte zalmfilet (100 gr) 2 eetlepels zure room 2 eetlepels rode imitatiekaviaar (potje) keukenpapier |
|
BereidingAardappelen schillen, wassen en boven kom fijnraspen. Dooier, bloem, zout en peper erdoor mengen en aardappelmengsel in 8 porties verdelen.In koekepan met anti-aanbaklaag 2 eetlepels olie verhitten, aardappelkoekjes in pan scheppen en met bolle kant van een natgemaakte eetlepel platdrukken. Aardappelkoekjes in ± 10 minuten gaar bakken, halverwege keren en rest van olie toevoegen. Koekjes uit pan scheppen en op keukenpapier laten uitlekken. Zalm in 8 repen snijden en op elk aardappelkoekje reepje zalm leggen. Garneren met zure room en kaviaar. |
Home > Recepten