Home > Recepten

Kaleacha kari (Krabcurry)

1 verse kokosnoot

6 dl kokend water

75 gr ghee

1 grote gesnipperde ui

4 gesnipperde teentjes knoflook

7 cm verse gemberwortel, geschild en in schijfjes

2 theelepels fenegriekzaad

2 theelepels zwarte of witte peperkorrels

2 theelepels chilipoeder

2 theelepels ketumbar

1 theelepel kurkuma

1 theelepel zout

5 dl yoghurt

3 dl melk

500 gr krabvlees (diepvries), ontdooid

2 eetlepels vers gehakte koriander ter garnering
  • Omschrijving recept: Schaaldiergerechten; Indiaas
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Prik de 'ogen' van de kokosnoot door, giet het sap af en bewaar het. Kraak de noot en haal de kokos eruit. Snijd een derde in fijne sliertjes en zet dit apart. Rasp of maal de rest zeer fijn in een blender of keukenmachine.

Doe de gemalen kokos in een kom, giet het kokende water erover en roer 5 minuten. Giet dit door een zeef, met daarin een dubbele laag kaasdoek, in een kom. Pak het kaasdoek samen en wring er zoveel mogelijk kokosmelk uit; gooi de kokos uit de doek weg. Roer het bewaarde sap door de kokosmelk en zet apart.

Smelt de ghee in een grote pan met dikke bodem en fruit hierin de ui, knoflook en gember op een laag vuur in 4-5 minuten zacht. Voeg fenegriek, peper, chilipoeder, koriander, kurkuma en zout toe, roerbak alles 2-3 minuten en schenk de kokosmelk erbij. Meng in een kom de yoghurt met gewone melk en voeg dit langzaam roerend aan de pan toe. Breng tot net tegen het kookpunt en laat de saus 5-6 minuten heel zacht pruttelen.

Voeg de gesneden kokos toe en schep het krabvlees voorzichtig erdoor, zodat grotere stukken heel blijven. Laat nog 5 minuten zachtjes koken en serveer in een warme schaal.

Bestrooi ter garnering met gehakte koriander.