Home > Recepten

Zitronenkuchen

175 g boter

200 g suiker

3 eieren

sap en rasp van 2 citroenen

200 g bloem

2 theelepels bakpoeder

100 g rijstebloem

125 ml melk

200 g poedersuiker
  • Omschrijving recept: Gebak; Zwitsers

Bereiding

Boter zachtroeren en achtereenvolgens suiker, eieren en de helft van het gezeefde citroensap erdoor mengen, 10 minuten kloppen.

Bloem en bakpoeder zeven en lepel voor lepel door het eiermengsel scheppen. Doe hetzelfde met rijstebloem, citroenschil en melk.

Beslag in ingevette springvorm gieten.

Oven 5 minuten voorverwarmen op 180°. Taart in 50 minuten goudbruin bakken of tot een breinaald er schoon uitkomt. Taart 5 minuten laten rusten.

Poedersuiker met rest citroensap mengen en over de nog warme taart verdelen.

Benodigdheden

Voor een vorm van 20 cm