Kabeljauw in hazelnoot-kaassaus |
|
4 moten kabeljauw a 150 g zout peper sap van 1 citroen 2 lepels fijngewreven hazelnoten 100 g geraspte kaas 1 theelepel paprikapoeder nootmuskaat 3 lepels broodkruim 125 ml creme fraiche of zure room |
|
BereidingWrijf de vis in met zout en peper, giet het citroensap erover en laat ½ uur liggen, draai na een kwartier om. Laat ze uitlekken (vocht opvangen), doe in een licht beboterde vuurvaste schaal en leg er klontjes boter op. Zet in een matig hete oven.Meng de hazelnoten, kaas, paprikapoeder, nootmuskaat en broodkruim, roer geleidelijk de room erdoor. Vul het marinadevocht aan tot 3 lepels en meng met de notenmassa. Schep na een kwartier in de oven het mengsel over de vis en laat onafgedekt nog ruim een kwartier bakken. Alleen als tegen het einde de saus te bruin wordt, afdekken. NotitiesLekker met stokbrood of aardappelpuree, en tomatensalade. |
Home > Recepten