Stokvis, geroosterd, aardappelgncchi, tomatensaus |
|
500 gr afkokende aardappelen 200 gr bloem zout 1 klein ei ± ¾ liter (pot) gekruide Italiaanse tomatensaus 1 kg geweekte stokvis olijfolie balsamicoazijn 50 gr groene olijven 1 klein potje kappertjes (blad)peterselie zout, peper uit de molen |
|
BereidingKook de aardappelen in de schil gaar, pel ze, stamp ze fijn, wrijf ze door een zeef en vermeng ze nog warm met de helft van de bloem, een snuf zout en het ei.Kneed het geheel tot een kleverig deeg en werk er in delen de rest van de bloem door. Vorm het deeg tot een 2 cm dikke rol en snijd die in stukken van 2 cm. Rol de stukjes voor een leuke structuur met een vork, wentel ze één voor één door de bloem en kook ze met een paar tegelijk 5 minuten. Schep ze in lagen met de tomatensaus in een ovenschaal. Snijd de stokvis in mooie stukken en wentel die door bloem. Strijk in een passende grillschotel 3 eetlepels olijfolie en 1 teen knoflook uit, leg de visstukken erin en besprenkel die met 4 eetlepels olijfolie, 2 tenen knoflook uit de pers en 1 1/2 eetlepel balsamicoazijn. Schep de olijven en de kappertjes erbij, strooi er wat peterselie, zout en peper over en zet de schotel 1 uur in een oven van 200°C. Schakel na 30 minuten terug naar 175°C. |
Home > Recepten