Ananasvoorafje met druiven, gevuld |
|
2 stukken ananas op sap (blik) 10 walnoten 150-200 gr kleine druiven 1 eetlepel geknipte bieslook 2 theelepels gehakte peterselie 2 eetlepels mayonaise 1/2 krop rode sla 1 gesnipperde kleine rode ui 2 theelepels kappertjes 2 dl droge witte wijn 100 gr kipfilet 6 champignons 1 kippenbouillontablet 1 teentje knoflook |
|
BereidingKook de fijngesneden kipfilet en de champignons 2 dagen van tevoren in de wijn met het bouillontablet en het uitgeknepen teentje knoflook in ± 15 minuten gaar.Laat dit afkoelen en laat het dan 2 dagen in de koelkast in de wijn staan. Was de blaadjes sla, dep ze droog en leg ze op 4 schoteltjes. Halveer de stukken ananas en leg die, als ze zijn uitgelekt, op de sla. Laat het kip-champignonmengsel uitlekken. Hak 6 walnoten fijn. Halveer en ontpit de druiven. Meng alles door de mayonaise en voeg naar smaak peper toe. Schep alles in de ananashelften en garneer met de resterende gehalveerde walnoot. |
Home > Recepten